Вкус за интериор и здравословна храна

Вкус за интериор и здравословна храна

Какви са предимствата да работиш от ресторант и да имаш ресторант в офиса?

Направихме съпоставка на две тенденции: превръщането на high-end ресторанти в споделени работни пространства, от една страна, и предлагането на гурме кухня в специално обособени ресторанти към офиса – от друга. Като споделено работно пространство, ние самите следим отблизо тенденциите за това какво е водещо в тази сфера. Разбира се, не е ново, че coworking местата светкавично се увеличават в световен мащаб. Но пък една доста популярна стратегия за висок клас ресторанти в чужбина се оказва да предлагат своите пространства през деня като свободно работно място.

Photo courtesy of Spacious

В Ню Йорк, например, близо 2 000 ресторанта са напълно празни денем, а нощем поднасят ястия с изтънчен вкус. Именно затова, отдаването на иначе неизползваните помещения дневно, се превръща в атрактивен подход за много ресторантьори. Трябва да признаем, че това наистина е невероятна възможност да впечатлиш свои клиенти, канейки ги на работна среща в спокойна атмосфера с невероятна кухня и интериор.

Технологичните западни компании също не пренебрегват пространствата за хранене в своите офиси и дори вдигнаха сериозно летвата, не само откъм вкус, но и интериор.

Photo courtesy of Dropbox

Dropbox разбива представи със своя ресторант Tuck Shop

По дизайн на небезизвестните AvroKO, Dropbox предлага на своите служители в Сан Франциско 4000 кв.м. ресторант, където те да разпускат и да се хранят здравословно. В “Tuck Shop”, както се нарича местенцето, може да предпочетете да разнообразите своя обяд с азиатско, средиземноморско, веган или дори ястие „625“ – няколко предложения на главния шеф готвач, които съдържат 625 калории или по-малко. В атмосферата се допълват естествени материали като дървото в съчетание с индъстриъл стил и бетон.

Photo courtesy of Airbnb, source: www.designboom.com

Здравословна кухня с Chef Sam Lippman в офиса на Airbnb

Airbnb определено успяват да оставят усещане за домашен уют, не само чрез свежия интериор, но и предлагайки в своята кухня изцяло приготвени продукти и напитки, и със сигурност няма да срещнете познати марки чипс или енергийни напитки. Шеф Sam Lippman винаги се стреми да изненада с креативни здравословни и екосъобразни дневни предложения. “Redbnb”, например, е неговата оригинална замяна на кафето – коктейл от хибискус, зелен чай, йерба мате, лимон, лайм, мента, джинджифил и тръстикова захар – истинска кофеинова бомба. 

Истински вдъхновени, че тази тенденция се разпознава и у нас, споделяме за бъдещ проект на нашите резиденти арх. Ивета Попова, ATG-design и арх. Ели Левтерова, LEAD studio в офиса на технологична компания в София. Проектът е в хармония с водещите тенденции тази година както цветово, така и в комбинацията от материали, текстури и шарки. Още визуализации на интериора, който са създали за специалния гурме ресторант, може да разгледате в албума в нашата facebook страница (@DesignLab.bg).

 

Не пропускайте най-новото и в инстаграм: @design_lab.bg

Leave a Reply