Две заслужени награди пристигат в офиса на Design Lab. от престижния конкурс „Къща на годината“

Две заслужени награди пристигат в офиса на Design Lab. от престижния конкурс „Къща на годината“

За 23-ти пореден път утвърденото списание „Идеален дом“ раздаде своите почетни призове за интериор в четири категории. Е, в две от тях се чувстваме определено горди – „Обществен интериор“ и „Малкото жилище“.

Мими Фъркова и арх. Радосвета Попова с почетните дипломи за първи места

Въпреки че не бързахме да се похвалим, дори и седмица след събитието по награждаване, все още сме развълнувани – нашите резиденти арх. Ивета Попова, ATG design, и интериорен дизайнер Мими Фъркова бяха отличени с първи места. След като и журито призна техните проекти като най-добри в тези категории, сме уверени, че ще ви смаят не само с модерния си подход, но и съвършена цялостна стилистика.

Как Мими Фъркова преобрази заведение в гр. Кюстендил и го превърна в най-добрия обществен интериор за 2018 г.

Фотограф: Марин Маринов

„Първата ми среща с тази интериорна задача беше още през 2015 г., когато  заведението имаше само шест маси и въпреки че беше симпатично и винаги пълно с хора, се нуждаеше от основен ремонт.“ – спомня си интериорният дизайнер.

Фотограф: Марин Маринов

На принципа на контраста, обзавеждането е изцяло от естествени материали – дъб с натурално финишно покритие, даващ топлина и уют, кожа, текстил в меки тонове.  Корпусната мебел и дървените пейки, столове и плотове с янове, са произведени в Кюстендил ( фирма “Мебел – К”). Меката мебел и металните столове, кореспондиращи с конструкцията  дават градинско усещане и същевременно са меки и конфортни. (фирма “Bulplus”).

Фотограф: Марин Маринов

В центъра на павилиона се обособи кът с диван и голяма акцентна маса, стъпили върху килим от плочки с текстилен ефект  (Digital Art на Sant’ Agostino от ArtGres), както и кухненски остров с мивка и етажерки с вградена био камина  (Fire Lux). Тази зона дава усещането за домашен уют – “вечеря в къщи с приятели”. За това доприняся и комбинацията от различни текстили и кожа (Домко, Inderma).

Един от основните акценти в декорацията, допринасящ за зелената концепция на интериора е скандинавския мъх в топлозелен цвят, даващ усещането за свежест и приятно контрастиращ с естествения фладер на дървото и изделията от бетон, разработени по авторски проект на артиста Явор Гонев.

Практически решения и минималистичен стил на ATG design печелят 1-ва награда в категория „Малкото жилище“

ATG design

Апартаментът е само на 40 кв.м. и е чудесен пример за модерен интериор, сгушен в стар апартамент в сърцето на столицата. Концепцията за дизайн, на първо място, цели да отрази духа на историческа сграда, разположена на 5 минути от Софийската опера. 

От друга страна, добре познатите трикове се използват за създаване на илюзия за оптически по-голямо пространство: основната стая е разделена на две части чрез функционален рафт, леки и свежи цветове със смели цветни акценти дават усещането за разширяване на стаята.

Като цяло стилистиката и на двата проекта подчертават хармоничната атмосфера, а красотата им се крие в свободата на проектиране и комбинация на материали и техники в интериора. Знаейки върху какво творят през настоящата година екипите в Design Lab., без задръжки можем да твърдим, че очакваме още отличия за резидентите ни.

 

Поздравления на двете за дами по получените награди с пожелание за реализация на още по-смели идеи! Следете ни и в инстаграм (@design_lab.bg), където споделяме още интригуващи проекти.

Leave a Reply