Струва ли си да се местим в co-working, ако работим вкъщи?

Струва ли си да се местим в co-working, ако работим вкъщи?

Известното издание Enterpreneur проведе анализ на позитивните и негативните страни на работата в споделено пространство.

Работейки вкъщи, разбира се, пестим време за пътуване, чакане в задръстванията сутрин и вечер или неудобството в обществения транспорт. Също така паралелно с работата може да вършим и домашни задачи. Същевременно работата вкъщи, за разлика от тази в co-working пространството е достатъчно скучно занятие. Особено, ако това, което правите не винаги е свързано с екипно общуване.

Шум

Някои хора избират да работят вкъщи, защото смятат, че е по-тихо и спокойно и има по-малко неща, които могат да разсеят. Да, в co-working пространството обстановката често е шумна и суетлива. В същото време това е онази суета, която ни прави по-продуктивни и ни мотивира да не забавяме темпото на работа. Когато всички около нас работят усърдно е много по-сложно да се отпуснем и да подремнем като вкъщи следобед на дивана.

Networking

Някои обичат да общуват с нови хора, други странят от идеята. Представата за това, че в co-working офиса ще се наложи да натягате фалшива усмивка и да общувате с непознати хора е погрешна. Много хора умеят да се фокусират добре върху работата си и не се разсейват с постоянна комуникация с други резиденти. Заедно с това, ако имате нужда от нови клиенти, нови доставчици или просто съмишленици със сходни цели, то в co-working пространството с лекота ще ги намерите.

Разходи

Co-working офисите не са скъпо удоволствие – всеки може да намери подходящ вариант на разумна цена. Например, ние в отвореното пространство за архитекти и дизайнери предлагаме различни ценови условия, както за единични бюра, така и за екипи от хора. Заедно с това едно подобно пространство предлага всички необходими удобства, за да се чувстваме комфортно в средата.

Работно време

Съществуват co-working пространствата (като например Design Lab. :)), които работят денонощно и други (със сигурност не е нашето), които имат ограничен достъп. Изберете вариантът, който е най-удобен за вас!

Leave a Reply