Кой е цветът на 2019 година по версия на Pantone?

Кой е цветът на 2019 година по версия на Pantone?

Институтът за цветовете Pantone назова главният цвят на 2019 година – „жив корал“.

Pantone 16-1546 Living Ciral e коралов цвят със златист подтон, съобщава сайтът на организацията.

Pantone обяснява, че всеки от нас получава енергия от природата подобно на това, как кораловият риф се явява източник на препитание и убежище за морската фауна. Ярък, но мек – цветът „„жив корал” ни приема в своите топли и грижовни обятия. Осигурява комфорт и помага да се държим на повърхността в този постоянно променящ се свят”.

Представителите на института отбелязват, че този нюанс е много животоутвърждаващ, топъл и ярък. По думите на изпълнителния директор Литрис Айсмен, този цвят може да се среща както във външната среда, така и в социалните мрежи.

„Нюанс, който празнува живота във своята двойнствена роля на цвета както енергично, така и загрижено. Pantone 16-1546 „жив корал“още веднъж потвърждава това, че цветът е способен да въплъти в себе си нашият колективен опит. В същото време да отрази това, което се случва в глобалната култура в определен момент от времето”, – споделя вице-президентът на института Лори Пресмън.

Pantone-2019-16-1546-Living-Coral-02

Символизиращ нашата вродена потребност в оптимизъм и търсене на радост, цветът „жив корал“ олицетворява нашият стремеж към себеизразяване.

living-coral-2019-color-of-the-year

Избраният цвят е подходящ не само за дрехи и грим, но и за мебели и аксесоари за интериора.

Pantone определят главният цвят на предстоящите 12 месеца от 2000 година насам. Цвета на отминаващата 2018 година е Ultra Violet.

Материали: pantone.com

Leave a Reply