7 вдъхновяващи Instagram акаунта на архитекти

7 вдъхновяващи Instagram акаунта на архитекти

Ако съществуваше конкурс: “Познай професията на човека по неговия Instagram”, то нашата редакция с лекота и успешно би определила кои Instagram акаунти са на архитекти. Техните страници не събират милиони последователи, но радват с ярки и стилни снимки на обекти с необикновени детайли и изразителни тектстури.

Накратко ако ви впечатляват идеалните композиции, оригинални ракурси на сгради и обичате да гледате красиви снимки на големи и малки градове, то това ще ви заинтригува.

Разгледайте нашата селекция от вдъхновяващи Instagram акаунти на архитекти и не забравяйте съвременната мъдрост “Кажи ми кой следваш в социалните мрежи, а аз ще ти кажа какъв човек си.”

View this post on Instagram

Exeter, NH

A post shared by John Pawson (@johnpawson) on

Британецът Джон Поусън е известен любител на минимализма. В Instagram той се придържа към своя собствен стил и публикува лаконични архитуктурни обекти и пейзажи.

View this post on Instagram

#frankgehry #newyork

A post shared by LeeFMindel (@leemindel) on

Известният американски архитект Ли Ф. Миндел радва аудиторията с публикации от най-удивителните места по земното кълбо, показвайки своите проекти и запознавайки с близките си хора.

View this post on Instagram

LEGO stair

A post shared by Bjarke ingels (@bjarkeingels) on

Архитектът от Дания Бярке Ингелс споделя с 320 хил. човека своите творчески и професионални виждания, а също така и лични преживявания. Именно така последователите му са едни от първите видяли снимките от свадбата му.

https://www.instagram.com/p/BNMPNSPjUfK/?utm_source=ig_embed

Австралийският архитект Чарлз Райан Макбрайд споделя снимки на свои проекти и се възхищава от работата на колеги.  Авторът не се съмнява, че съвършенството е в простотата и споделя това с масата.

View this post on Instagram

#antwerp#roofs#skyline

A post shared by Vincent Van Duysen (@vincentvanduysen) on

Белгийският архитект и дизайнер Винсент ван Дуйсен публикува уникални кадри на различни обекти, а също така и снимки на неговото куче Гастон. Той отделя особено внимание на цветовите комбинации, затова неговата страница е визуален рай.

Акаунтът на известния архитект Дейвид Аджайе е изпълнен с вдъхновение. Той винаги представя уникални композиции и заслужено събира своите лайкове.

Архитектът от Гърция Ирина Гиотопулу публикува в своя профил светли, въздушни, нежни изображения. Акаунтът на тази жена напълно отразява стила на нейната работа.

Разбира се и нашето отворено пространство има Instagram акаунт с актуални новини, събития и интересни неща от живота в офиса. Очакваме ви на нашата страница!

Leave a Reply