Резидентите на Design Lab. носят две награди в офиса

Резидентите на Design Lab. носят две награди в офиса

Резидентите на Design Lab. грабват две отличия за обществен интериор и цялостно представяне на престижните годишни награди на Dibla.

Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн Dibla впечатли с блясък и топ организация на церемонията по връчване на тазгодишните награди в София Ивент център. За четвърта поредна година националното съревнование съвсем естествено вдигна летвата сред множество висококачествени и професионални интериорни проекти. Изключително горди сме с креативните творци, представящи Design Lab. на събитието, които бяха отличени с награди за най-добър интериорен проект в категория „Хотел“ – интериорен дизайнер Мими Фърковаарх. Борислава Манолова и арх. Христо Тритаков, и за най-професионален профил в dibla.com – ATG design.

design lab. team - courtesy Dibla
Design lab. teams | Photo: courtesy of Dibla

Спа комплекс "Белчински Извор" - #1 в категория Хотел

Разположен в подножието на планините Рила, Верила, Витоша и Плана,  четири звездният комплекс предлага на своите гости домашен уют, пълно спокойствие и прекрасни гледки в луксозната обстановка на своя съвременен интериор с традиционни елементи.

Atelie 360-belchinski bani-restorant
Спа Комплекс "Белчински извор" | Фотограф: Пламен Андреев

Итериорната разработка включва ресторант с капацитет 120 места, многофункционална и ВИП зала, спа център с басейн и външна термална зона, както и луксозни вили за настаняване. Интерорните решения в комплекса са изцяло подчинени на доминиращата видима дървена покривна конструкция на сградата. 

Професионалистите интериорен дизайнер Мими Фъркова, арх. Борислава Манолова и арх. Христо Тритаков избират в изграждането на вътрешните пространства да преплетат уменията на старите местни майстори и технологичният напредък на съвремието.

Atelie 360-belchinski bani-Vip zala restorant
Спа Комплекс "Белчински извор" | Фотограф: Пламен Андреев

Номинацията на проекта изпъква в категория „Хотел“ с изчистените линии и строгата функционалност на пространствата, които се балансират с топлите дървени обшивки, приглушеното индиректно осветление, нежните шевици, финно вплетени в текстурата на  стените и естествено тъканите текстили. Масивните дъбови плотове и грубите каменни облицовки придават тежест в интериора, а декоративните пана от плет създават усещане за лекота и навяват спомени по отминали времена. 

Интериорът е потънал в зеленина, каскадно падаща от множеството кашпи, а мащабните вертикални градини са основнен акцент допринасящ за еко концепцията на комплекса. Естествените материали щедро използвани в целия комплекс са устойчиви във времето, имат уникално излъчване и подбрани правилно дават незабравим облик и стойност в интерора.

Design Lab.-atelie 360-dibla awards- hotel award interior 02

Професионалисти във всеки аспект – ATG design с отличие на публиката

ATG DESIGN заслужено получиха признанието за цялостното си представяне през годината и поддържане на най-професионален профил в платформата на Dibla. Освен ключовите в работата на студиото професионално отношение, самодисциплина и отговорност, постоянен труд, талантът на архитектите е високо оценен от публиката с най-висок рейтинг на посещения профил, който е сред най-активините и поддържани в платформата.

Design Lab.-atg-design-award02
Design Lab.-atg-design-award

ATG design бяха номинирани в категория „Апартамент“ със своя проект RD-1.

Авторска концепция на арх. Ивета Попова за модерен интериор на партера в затворен жилищен комплекс в София показва изискан вкус към подбраните материали, стилна функционалност и елегантно намигване за сценографски усет в съвременно имплементираното осветление.

Апартаментът разполага с две отделни стаи – спалня със самостоятелна баня и кабинет, и обединена всекидневна – всичко на обща площ 120 кв.м.  Интериорът приветства към сплотени семейни събирания и приятелска атмосфера с изключително широкото пространство на всекидневната с висок близо 3 метра таван. От една страна то е отворено към кухнята и добре обособеното антре, а от друга – се слива непринудено с външната част чрез големи плъзгащи прозорци. Така верандата и малкият двор се превръщат в естествено продължение на дома. Освен чрез осезаемата близост до земята и директния достъп до зелената градинка, връзката с природата е акцентирана и чрез силното присъствие на дървото – както в облицовката на стените и дъбовия паркет, така и в корпусните композиции на различни места в интериора.

Design Lab. за пореден път изпъкна с талантливите професионалисти, които стоят зад бранда и постиженията на техните студия се утвърдиха и за 2019 г. Следете ни за още любопитни новини от кухнята на споделеното ни работно пространство и творческия дух на всяко от студията.

Leave a Reply